LA UTM A FOST LANSAT REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A REUȘITEI ȘI A FRECVENȚEI STUDENȚILOR

Tehnologiile informaționale în managementul universitar reprezintă una dintre prioritățile strategice ale UTM, astfel luând în considerare necesitățile digitalizării aspectelor de documentare a procesului de predare-învățare-evaluare, Direcția Tehnologia Informației și Comunicare UTM a  elaborat registrul electronic de evidență a frecvenței și reușitei în SIMU.

În conformitate cu prevederile dispoziţiei nr. 9 din 05.04.2023,  în semestrul de primăvară al anului universitar 2022-2023, la toate facultățile UTM frecvența studenților și reușita academică va fi consemnată în registrul electronic. 

Registrul este disponibil pentru ciclul I – studii superioare de licență (ambele forme de învățământ) și ciclul II – studii superioare de master.

Rolul acestuia este de a asigura o evidență eficace privind documentarea procesului educațional, frecvența și inclusiv reducerea volumul de muncă prin automatizarea datelor înregistrate.

Fiind centrați pe procesul de învățare, studenții vor avea posibilitatea să-și evalueze propria activitate, trasându-și curba performanțelor în funcție de reușitele academice. 

Pentru a valorifica la maximum acest instrument, după realizarea şi integrarea cu SIMU Colaboratori a Sistemului Informaţional Registru Electronic de Evidenţă a Frecvenţei şi Reuşitei Curente, Direcția Tenologia Informației și Comunicare, UTM a realizat un ghid informativ video cu privire la modul de completare a acestuia.

Registrul electronic reprezintă o platformă accesibilă și securizată în SIMU. Acesta poate fi accesat prin portalul Universitatea mea, www.utm.md.

Acest proiect a fost realizat cu suportul prorectorului pentru digitalizare Dinu ȚURCANU.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mai multe noutăți DTIC

Fluturaș salarial digital

Modulul Fluturași Salariali este parte componentă a sistemului informațional de management universitar „Universitatea Mea – Angajat” care realizează transformarea datelor în informații. Toate aceste transformări

Citește mai mult»
© Direcția Tehnologia Informației și Comunicații 2024